Újabb erdőtüzekhez riasztották a tűzoltókat

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokhoz hasonlóan szombaton is több erdőtűzhöz riasztották a tűzoltókat. A Balaton-felvidéken egy szénabálákat szállító traktor gyulladt ki, innen terjedtek tovább a lángok a közeli bozótosra.
Vágólapra másolva!

Szombaton is több helyre kellett riasztani a tűzoltókat erdőtüzekhez - közölte Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője. Győr-Moson-Sopron megyében Csapodon 20 hektár akácos égett, a tűzoltók akadályozták meg, hogy a tűz továbbterjedjen egy száz hektáros fenyvesre. A Baranya megyei Kővágószőlős területén is erdőtűz volt, Hajdú-Bihar megyében pedig harminc hektár tölgyes kapott lángra.

Délután a Balaton-felvidéken, Felsőörs határában kigyulladt egy szénabálákat szállító traktor, a tűz átterjedt a közeli füves, bozótos területre is - számolt be a Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese, Németh Viktor. Három-négy hektárnyi füves bozót és tarló égett le, a Veszprém-Felsőörs közötti úton a forgalmat a nagy füst miatt rövid időre leállították.

Az elmúlt napokban több száz riasztást kaptak a tűzoltók országszerte, fenyveserdők, tarlók kaptak lángra. A Bács-Kiskun megyei Kunfehértó térségében, ahol több napon át mintegy 600 hektár égett, szombaton délelőtt még mindig 13 tűzoltóautó, 50 tűzoltó és 30-40 önkéntes tartózkodott a helyszínen, akik az utómunkálatokban segítettek a szakembereknek.