Kínos hangfelvételen a váci polgármester

Vágólapra másolva!
Bóth János váci polgármestert egy hangfelvétel szerint felbőszítette, hogy az iskola nélkül maradt csörögi roma gyerekek ügyében feljelentést tett egy alapítvány - írja a Népszabadság. A lap beszámolója szerint a polgármester bocsánatkérésre szólította föl az alapítványt, különben, úgymond, "Csörög felejtse el Vácot, és húzzanak a büdös francba!"
Vágólapra másolva!

A csörögi gyerekek ügyében a napokban riadóztatta a közvéleményt Kállai Ernő kisebbségi ombudsman: a Pest megyei településen harminc roma diák nem tudja, hogy ősztől hova járhat iskolába. Csörög öt éve vált külön Sződtől, saját oktatási intézménye azonban nincs. Sződ csak korlátozott számban fogadja a csörögi gyerekeket, a közeli Vác polgármestere pedig kilátásba helyezte, hogy csörögiek a jövőben nem tanulhatnak a város iskoláiban.

Az ügyben feljelentést tett egy emberi jogi szervezet, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány. A Népszabadsághoz eljuttatott hangfelvétel bizonyítja, hogy Bóth János váci polgármester, az MSZP parlamenti képviselője egy önkormányzati bizottsági ülés után azt mondta: akkor fog beindulni a "csörögi gyerekek esetleges fölvétele Vácra, hogy ha ez az alapítvány először is bocsánatot kér a képviselő-testülettől, és megköszönik az eddigi tevékenységet, ha nem, akkor pedig Csörög felejtse el Vácot, és húzzanak a büdös francba!"

Bóth János a Népszabadság kérdésére elmondta, a kijelentést nem a nyilvánosságnak szánta, és sajnálja, hogy "ilyen nyelvi eszközöket használt". Szavait azzal magyarázta, hogy a támadásokat méltatlannak tartja: a város segítséget próbál nyújtani, és feljelentést kap.