Két holttestet találtak a Balatonban

Vágólapra másolva!
Balatonszabadinál egy tizennyolc éves fiú, Balatonboglárnál pedig egy negyvenhét éves férfi holttestét találták meg a Balatonban. A fiú másodfokú viharjelzésben tűnt el a vízben, és amikor megtalálták, már nem tudták újraéleszteni.
Vágólapra másolva!

Balatonboglár stradjánál fürdőzők vasárnap hajnalban egy holttestet találtak a vízben. A 47 éves villányi férfiről egyelőre nem tudni mikor indult fürdőzni, mert eltűnését senki nem jelentette - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Vasárnap kora délután másodfokú viharjelzésben tűnt el egy 18 éves budapesti fiatalember Balatonszabadi strandján, akit később megtaláltak ugyan, de már nem tudták újraéleszteni - közölte a Somogy megyei rendőrség.

A fiú baráti társaságban fürdőzött a viharos szél okozta hullámzásban. Társai vették észre az eltűnését. A riasztott Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a fürdőzők is segítettek csatárláncot alkotva átfésülni a vizet, így találták meg egy óra elteltével a fiatalembert. A haláleset körülményeit a siófoki rendőrkapitányság vizsgálja szakértők bevonásával.

A szombaton Tihany közelében, egy sodródó vitorlás utáni úszás közben elmerült 28 éves baracskai fiatalembert továbbra is keresi a rendőrség.

A nagy nyári hőséget hozó héten megháromszorozódtak a balesetek a Balatonon. A legtöbb probléma továbbra is a déli parti őrizetlen, nem megfelelően kijelölt szabadstrandokon van. Az összes halálos kimenetelű strandi baleset ezeken a szabadstrandokon történt a héten. E strandok üzemeltetői nem gondoskodnak a megfelelő vízimentői létszám biztosításáról, sőt a legtöbb esetben semmilyen vízimentői biztosítás nem található ezeken a strandokon, ahol naponta több tízezer ember fürdőzik - nyilatkozta Szedlik Péter, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szolgálatvezetője.