Fodor: Örülj, hogy nem kapsz a fejedre

Vágólapra másolva!
Durván összeszólalkozott egy őt szidalmazó férfival Fodor Gábor szerdán. Miközben a miniszter interjút adott a TV2-nek, a férfi szidalmazta őt megállás nélkül. Az interjú után Fodor odament a férfihoz, és közel hasonló stílusban visszavágott. Az SZDSZ ügyvivője később bocsánatot kért.
Vágólapra másolva!

Éppen a vízfogyasztásról faggatta a TV2 riportere Fodor Gábor környezetvédelmi minisztert, miközben egy ember gyakorlatilag megállás nélkül, hangosan mocskolta őt. "Nem kell ide jönni te faszszopó köcsög fideszes" - ilyen és ehhez hasonló módon becsmérelte a kamerának nyilatkozó politikust a trikós, fülbevalós férfi.

A miniszter ekkor odalépett hozzá egészen közel, leállatozta, és lebunkózta a férfit, majd azt mondta neki, hogy "...örülj, ha nem kapsz akkorát a fejedre, hogy elszállsz!". A férfi ekkor a minimum egy fejjel magasabb Fodornak azt mondta, hogy neki hat gyereke van, mire a politikus így reagált: "Nem érdekel, hogy hány gyereked van".

Csütörtök reggel az MTV Nap-kelte című műsorában idézte fel az esetet Fodor, majd azt mondta: a hőség is közrejátszhatott a dologban. Egy közszereplőnek, egy politikusnak mindamellett természetesen el kell viselnie minősíthetetlen szidalmazásokat - mondta, hozzátéve: az igazi problémát az okozta, hogy a munkatársai és a sajtó képviselői is ott voltak, és a sértésekből minden jelenlévő kapott. Ezért úgy ítélte meg a helyzetet, hogy a szidalmakat nem lehet szó nélkül hagyni. Még akkor sem, ha a mocskolódó szemlátomást nem volt olyan állapotban, hogy felelősséget tudott volna vállalni a szavaiért.

A műsor egyik kérdező újságírója ekkor közbevetette, hogy egészen más rendreutasítani valakit, és megint más azt mondani, hogy olyat kapsz, hogy elszáll a fejed. "Nem érzi, hogy ez nagyon durva és ideges reakció volt az ön részéről, amit talán magánemberként sem lehet megengedni, nemhogy miniszterként? - kérdezte.

"Azt gondolom, hogy mindannyian emberek vagyunk, és hogyha az én munkatársaimról van szó, három hölgyről - nem szeretném idézni, miket mondtak nekik - , akkor nekem kötelességem valamilyen módon fellépni. Biztos nem ez volt a jó módszer. Ezért mondtam utána, hogy elnézést. De azt is elmondtam, hogy tőlem nem kell elnézést kérni. Viszont tőlük és az újságíróktól szerintem illik" - válaszolta a miniszter.

Fodor Gábor vitatta, hogy ő ebben a helyzetben a hatalom embereként jelent volna meg, akivel szemben egy kisember állt. Szerinte itt ő is ugyanolyan ember volt, mint bárki más. Úgy vélte, hogy a dolgot elrendezték, elnézést kért, és így az ügy szerinte le van zárva.

A TV2 stábja a tegnapi bocsánatkérést követően visszament a férfihoz a Batthyány térre, és megkérdezték tőle, hogy elfogadja-e a bocsánatkérést. Kis gondolkodás után a férfi nemmel felelt.