Trélerrel karambolozott egy busz Makónál

Vágólapra másolva!
Hét ember meghalt és 16-an megsérültek - köztük többen súlyosan - amikor egy román turistabusz és egy autókat szállító tréler összeütközött Makó közelében a 43-as úton. Az utat lezárták, a forgalmat Hódmezővásárhely felé terelik.
Vágólapra másolva!

Hét halottja és 16 sérültje van annak a balesetnek, amely csütörtökön hajnalban történt Makó közelében a 43-as főúton. Egy Makó felől Szeged felé tartó román állampolgárokat szállító turistabusz ütközött össze a Maros-híd felhajtó szakaszán egy szembejövő, az út bal oldalán haladó autókat szállító trélerrel.

Az ütközés ereje a vasúti sínekre lökte a buszt. A balesetben a kamion sofőrje és hat turista a helyszínen meghalt; egy ember súlyos, kettő életveszélyes, tizenhárom pedig könnyű sérülést szenvedett. A buszon összesen 35-en utaztak. A helyszínen teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Hódmezővásárhely felé terelték.

A baleset miatt - amelyben a sínpálya is megsérült - átmenetileg nem jártak a vonatok a Makó-Újszeged szakaszon. A vasúti forgalom kevéssel délelőtt fél tizenegy után indult újra. A sínekre zuhant buszt negyed tízre távolították el, majd másfél órás munkával állították helyre a pályát.

Az MTI tudósítója román rendőröket is látott a helyszínen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a határ menti együttműködés keretében a balesetet követően soron kívül felvette a kapcsolatot a Temes megyei rendőrökkel. A rendőrség szerint a teljes útlezárással járó helyszíni szemle a déli órákig tart majd. A kamionok elterelése miatt a baleset helyszínétől huszonöt kilométerre, Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút városból kivezető szakaszán is torlódásra kell számítani.

Azokat a sérülteket, akiket nem kellett kórházba szállítani, ideiglenesen az egyik kollégiumban szállásolják el; gondoskodnak róla, hogy ételt, italt kapjanak és tisztálkodhassanak. Őket jelenleg a Makói Rendőrkapitányságon hallgatják ki.