Szikkadt hotdog lett a fapados étterem böjtje

Vágólapra másolva!
Hét nap, hét ebéd, hétezer forintból - ezt a feladatot tűztük ki célul, de végül elbuktuk, és mínusz huszonegy forinttal zártunk. A kudarc oka, hogy kiderült: attól, hogy egy étterem neve fapados, még nem lesz nagyon olcsó. Ennek a felfedezésnek meglett a böjtje: utolsó napra isteni ízek, eredeti néni és lacipecsenye-illat helyett csak szikkadt hotdog maradt. Az [origo] egy héten át kifőzdét, virslistandot, főzelékest, kínait és fapados éttermet tesztelt.
Vágólapra másolva!

Ha valaki a fapados repülést választja, az lemond a repülős menüről és a kényelemről, de cserébe olcsón utazik, feltéve, ha idejében foglal helyet. Erre az elgondolásra hajaz az egyelőre még gyerekcipőben járó fapados étteremhálózat. Az ötlet célja, hogy visszacsábítsák az embereket a vendéglőkbe.

A fapadosetterm.hu-n a vendég minél előbb foglal asztalt, annál nagyobb engedménnyel ehet, akár féláron is. A tavaly novemberben indult online foglalási rendszer készítői azt mondják, még többet szeretnének engedni az árból, de előbb gondolkoznak azon, hogyan lehet libamájat száz forintért adni. Hogy kiderüljön, tényleg olcsó-e a fapados étterem, egy hétig tartó étteremtesztet indítottunk.

A szabály: hétezer forintból hét napon át kell kihozni az ebédet, és mindennap új helyeket keresni. Ezek között egy fapados étteremnek is lennie kell, a többi pedig néhány Budapest számtalan olcsó kifőzdéje, kínai étterme, főzelékese közül. Az [origo] amatőr étteremkritikusa hat nappal előre jelentkezett be a Bécsi úti Humphrey's étteremhez.

A Humphrey'st önkényesen választottuk ki a féltucat harminc százalék feletti kedvezményt kínáló étterem közül. A Humphrey's étterem vezetője azt mondta, azért csatlakoztak a hálózathoz nyolc hónapja, mert jónak tartják az ötletet, és szeretnék reklámozni az éttermet, hirdetésre ugyanis kevés pénzük jut.

A Humphrey's a kedvezménnyel együtt is erősen leszűkítette a teszt költségvetését. Az étterem menüje - igaz, háromfogásos és nagyon finom - a morcos pincérekkel és az elkevert rendeléssel együtt több mint kétezer forintba került.

A szórásba végül a Humphrey's mellett egy külvárosi lacipecsenyés, egy főzelékes, egy kifőzde került. Ellátogattunk egy híres palacsintázóba és egy kis kínai büfébe is, végül pedig - jórészt kényszerből - egy ősrégi bódéból árult hotdogot is meg kellett kóstolnunk. A hétnapos teszt után messze a Szentendrei úti Lacipecsenyés bizonyult a legjobbnak.