Keréklövéssel állították meg a menekülő BMW-t

Vágólapra másolva!
A kerekét kilőve állították meg a szabolcsi rendőrök azt az autót, amelyik megpróbált elmenekülni az igazoltatás elől kedden hajnalban. A kocsi utasai közül csak egy férfit sikerült elcsípni, a többiek kereket oldottak, őket jelenleg is keresik. Az autóban kukoricát és sárgadinnyét találtak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Kedden hajnalban a 4-es számú főúton Nyíregyháza felé tartott egy személygépkocsi, amelyet a szolgálatban lévő járőrök igazoltatni akartak, de jelzésük ellenére nem állt meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság. Üldözőbe vették az [origo] információi szerint BMW típusú autót, közben rádión riasztották társaikat.

A rendőrség tájékoztatása szerint sikerült két irányból elállni a menekülő autó útját, de a sofőr ekkor nagy sebességgel tolatni kezdett egyenesen az egyik járőrautó irányába. A járőr ezért lőtt, a közlemény úgy fogalmaz, hogy célzott lövést adott le a jármű kerekére, hogy megállítsa.

A defektes gépkocsi megállt, utasai azonban el tudtak menekülni a helyszínről, kivéve egy többszörösen büntetett előéletű, 46 éves téglási férfit, akit elcsíptek a rendőrök. Az autó frissen tört kukoricával és sárgadinnyével volt megpakolva, ezeknek "eredete még nem tisztázott" a Szabolcs megyei rendőrség szerint. Lopás miatt nyomozás indult, keresik a kocsi három utasát, ezzel párhuzamosan pedig Gere Zoltán kapitányságvezető vizsgálni kezdte az autóra leadott lövés jogszerűségét.