Kórházak támogatásával rövidítik a várólistákat

Vágólapra másolva!
Szeptemberig hatmilliárd forint támogatást oszt szét 82 kórház között az Egészségügyi Minisztérium. A pénz fedezetét az adja, hogy több milliárd maradt meg a befizetett járulékokból. A Fidesz szerint viszont a kórházak adósságállománya akkora, hogy a nyár végére össze fog omlani a főváros egészségügyi ellátása.
Vágólapra másolva!

Hatmilliárd forint átmeneti kiegészítő juttatást kap 82 kórház júliusban, augusztusban és szeptemberben - jelentette be kedden Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. Az összegre az nyújtja a fedezetet, hogy hétmilliárd forint maradvány keletkezett a befizetett járulékokból álló egészségbiztosítási alapban.

Az egészségügyi tárca vezetője szerint ezzel szeretnék kompenzálni a betegforgalom növekedését, valamint lehetőséget adni arra, hogy a kórházak csökkentsék a várólistájukat. Horváth Ágnes elmondta: az elosztásnál figyelembe veszik többek között a más intézménytől átvett betegek számát, a sürgősségi ellátások arányát.

Pesti Imre fideszes politikus az elmondottakra reagálva közölte: a főváros kórházak adósságállománya akkora, hogy augusztus-szeptember közepére a főváros egészségügyi ellátása összeomlik.