Csak egy képviselő volt ott minden szavazáson

Vágólapra másolva!
Tavasszal kevesebb képviselő vett részt a parlament munkájában, mint ősszel - derül ki az Országgyűlés szavazási adataiból. A tavaszi ülésszakban csak egyetlen olyan politikus volt, aki minden szavazáson jelen volt. Gyurcsány Ferenc a szavazások 27 százalékán, Orbán Viktor pedig a voksolások több mint 35 százalékán vett részt.
Vágólapra másolva!

Mind az öt frakció kevesebb szavazáson vett részt a parlament tavasz ülésszakán, mint az azt megelőző félévben - derül ki az Országgyűlés szavazási adataiból. Egyetlen olyan képviselő volt csak a 386 közül, aki a parlament tavaszi ülésszakának az összes szavazásán jelen volt: az MSZP-s Rózsa Endre mind a 2931 szavazáskor ott volt, és gombot is nyomott.

Arányaiban az MSZP képviselőcsoportjából hiányoztak a legkevesebben: a 190 szocialista közül 88 képviselő ott volt a szavazások több mint 95 százalékán. Az MSZP képviselőcsoportjának - és egyben az egész parlamentnek - a legnagyobb hiányzója Frankné Kovács Szilvia, aki a szavazások 4 százalékán vett csak részt, őt követi Horn Gyula, aki a voksolások mintegy 20 százalékán volt ott. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 27 százalékot teljesített, az őszi ülésszakon a miniszterelnök több mint kétszer ennyi szavazáson vett részt.

A Fidesz képviselői közül Kékkői Zoltán vett részt a legtöbb szavazáson: a voksolásoknak majdnem 99 százalékán jelen volt. A 141 fős frakcióból 8 képviselő van, aki a szavazások több mint 95 százalékán szavazott a tavaszi ülésszakon. Orbán Viktor pártelnök 967 alkalommal nem nyomott gombot, vagyis a szavazások több mint 35 százalékán vett részt. Az őszi ülésszakon ez a szám még 68 százalék volt.