Vágólapra másolva!
Harminc kifogást nyújtottak be az Alkotmánybírósághoz (Ab) azok ellen a döntések ellen, amelyekkel az Országos Választási Bizottság hitelesítette a Fidesz-KDNP három kérdését. Ezek a kórházi napidíjról, a vizitdíjról és a tandíjról szólnak.
Vágólapra másolva!

Az OVB június 25-én kelt, az aláírásgyűjtő ívek hitelesítéséről szóló három határozata ellen csütörtök délutánig lehetett kifogást benyújtani. A határidőig 36-an éltek a lehetőséggel - közölte Sereg András, a testület szóvivője. Az Ab ezeket a kifogásokat augusztus végétől tárgyalja és várhatóan szeptemberben hozza meg döntéseit.

Az Ab hétfőtől augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tart. Ez idő alatt a főtitkárság folyamatosan fogadja a testülethez benyújtott különböző indítványokat. Miután a beadvány megérkezik, a főtitkár apparátusa indítványelemzést végez, hogy az alkotmánybírák csak olyan ügyekkel foglalkozzanak, amelyek az Ab hatáskörébe tartoznak - mondta a sajtófőnök.

Sereg András kitért arra is, hogy a testülethez idén 820 indítvány érkezett. Ennyi beadványt tizenöt éve nem regisztráltak az Alkotmánybíróságon. Hozzátette: az alkotmánybírák előtt jelenleg 1472 ügy van.