Együtt éreznek a kormányszóvivővel a Bugyikok

Vágólapra másolva!
A Bugyikoknak valóban hülye vicceket kell elszenvedniük - állították az [origo] által találomra felhívott, Bugyik vezetéknevet viselő emberek. Annak kapcsán érdeklődtünk, hogy a kormányszóvivőről kiderült: az állandó csúfolódás miatt változtatta nevét Bugyikról Budaira. A bugyizást főként a nők dolgozzák fel nehezen, az idióta vicceket pedig csak a hegycsúcson élők ússzák meg.
Vágólapra másolva!

"Az ő környezetében a Budai biztos elegánsabban hangzik" - mondta az [origo]-nak egy Bugyik nevet viselő nő azzal kapcsolatban, hogy a kormányszóvivőről kiderült, a nevét még 2005-ben Bugyikról Budaira módosította. A Füzesgyarmaton élő nő szerint előfordulnak más ciki nevek is, de együtt lehet élni ezekkel is. "Nem a név a lényeg, hanem hogy milyen az ember, aki viseli" - osztotta meg véleményét az [origo]-val az asszony.

Budai Bernadettről a Blikk írta meg, hogy a diplomája megszerzése után változtatta meg a nevét, mivel gyerekkorában sokat csúfolták eredeti családneve miatt. A kormányszóvivő a bulvárlapnak azt mondta, hogy a családja elfogadta a döntését, és több évig töprengett az új vezetéknevén.

Az általunk megkérdezett Bugyikok többsége egyetértett abban, hogy kegyetlen csúfolódásokat kell elviselniük a nevük miatt. Ez alól az egyetlen kivétel egy zalahápi nő volt, aki azt mondta: a gúnyolódást azért ússza meg, mert egy szőlőhegy tetején lakik, így egyáltalán nem találkozik emberekkel. Egy Gyulán élő nő szerint különösen a gyerekek sínylik meg, amiért ilyen névvel verte meg őket a sors. Ráadásul az asszonynak lányai vannak, akiknek az életét keményebben végigkísérte a bugyizás.

Abban viszont eltérnek a vélemények, hogy ezért érdemes-e eldobni a nevet. A gyulai asszony szerint a 21 éves lánya már gondolkodik azon, hogy megváltoztatja a nevét. "Belefáradt a hülye viccekbe, valószínűleg az én lánykori nevemet veszi fel" - közölte a nő.

Egy Komlón élő idősebb férfi azt mondta, hogy legénykorában kacérkodott a névváltozatással, de végül elsikkadt az ügy. A férfi szerint a rokonságban egyszer fordult elő névcsere. "Az unokaöcsém Németországban nősült, felvette az asszony nevét" - tette hozzá. Egy pécsi férfi viszont azzal érvelt, hogy az apja ezt a nevet hagyta rá, így ragaszkodik hozzá. Szerinte az azonban érthető, hogy egy kormányszóvivő lecseréli a Bugyik nevet. "Amilyen rosszindulatúak az emberek, biztosan kikezdték volna" - tette hozzá.