Van szemtanú a fideszes képviselő ügyében

Vágólapra másolva!
Van tanú, aki látott részleteket a Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselővel szembeni rendőri intézkedésből - mondta a budapesti rendőrfőkapitány a közszolgálati televízióban szerda este.
Vágólapra másolva!

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány bejelentése szerint van szemtanúja az állítólag megvert képviselő elleni rendőri intézkedésnek.

Lengyel Zoltán, akit egy vasárnap éjszakai igazoltatást követően állítottak elő az I. kerületi rendőrségen, a rendőrök szerint nem volt hajlandó együttműködni olyannyira, hogy az egyik intézkedő rendőrt meg is ütötte. A főkapitány szerint ezért volt szükség előállítására, "amelyet egyébként külső személy is látott". Hozzátette: van "további tanú", egy civil, aki "látott ebből az eseménysorból részleteket. A képviselő szerint ő passzív ellenállást tanúsított, a rendőrök bántalmazták őt.

A főkapitány nem lát okot arra, hogy kételkedjen munkatársai jelentésében, amely szerinte életszerű.

A rendőrfőkapitány arra a felvetésre, hogy a hétvégi meleg büszkeség napi felvonulást követően a rendőrség miért utasította vissza az éjszaka folyamán érkező segélykéréseket azt válaszolta: egy olyan segélykérés volt, amelynek alapján az ügyeletes nem küldött haladéktalanul a helyszínre járőrt. Vele szemben soron kívül fegyelmi eljárást rendeltem el - közölte a főkapitány, hozzátéve, az esetnek személyi konzekvenciái lesznek.