A Jókai utcába költözik az MSZP

Vágólapra másolva!
Várhatóan egy Jókai utcai szakszervezeti székházba költözik még az idén az MSZP központja - írta a szerdai Népszabadság. A lap szerint körülbelül bruttó 700 millió forintot fizet a házért a szocialista párt. Az épületben jelenleg szakszervezeti irodák vannak.
Vágólapra másolva!

Mégsem a korábban emlegetett VII. kerületi István utcába, hanem az elegánsabb szomszédos kerületbe, Terézvárosba költözik az MSZP. A Népszabadság információi szerint körülbelül bruttó 700 millió forintért a VI. kerületi Jókai utca 6. alatti szakszervezeti épületet vásárolja meg leendő székházának a párt.

A 2500 négyzetméteres épület ma még a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, a Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet, valamint a Bankok, Biztosítók Dolgozói Szakszervezetei Szövetségének otthona. A napilap szerint azonban ezek a szervezetek "készen állnak" arra, hogy rövidesen kiköltözzenek az ötszintes épületből, ha tető alá hozzák az adásvételi szerződést.

A Népszabadság úgy tudja, hogy már csak a bankos szervezetnek kell megszereznie az ügylethez a testületi felhatalmazást, s ha az meglesz, elhárul a szerződés aláírásának akadálya.

A vételárat - jegyzi meg a lap - különösebb erőfeszítés nélkül kifizetheti az MSZP, hiszen nemsokára új tulajdonosa lesz a párt mostani, Köztársaság téris székházának. Az ingatlant egy izraeli idegenforgalmi-ingatlanfejlesztő cég vásárolja meg, valamivel több mint 900 millió forintért.

A Jókai utcai választás azért különösen érdekes, mert februárban Hiller István akkori pártelnök bejelentette: a Magyar Szocialista Párt a rosszemlékű Köztársaság téri otthonát hátrahagyva egy kerülettel arrébb, az István utcába költözik. A VII. kerületbe egy olcsóbb fenntartású, a jelenleginél praktikusabb, pártirányításra alkalmasabb székházat ígért akkor a pártelnökségről nem sokkal később leköszönt Hiller.

Nyakó István MSZP-szóvivő Gyurcsány Ferenc pártelnökké választása után is kiállt az [origo] kérdésére az István utca mellett, mondván: "ez áll közel a szívükhöz". Igaz, hozzátette: még az új elnökségnek is rá kell bólintani a VII. kerületi telekre.

Az új pártelnök egyébként már be sem költözött a Köztársaság téri régi székházba. Márciustól a Moszkva térnél, egy business center 4-ik, 5-ik emeletén rendezkedett be Gyurcsány és a pártelnökség. Azóta is itt bérelnek mintegy 1300 négyzetméternyi területet.