Elküldték az APEH-től a korrupt rendőrt

2007.07.10. 7:26

Távozott az APEH-től az az osztályvezető, akit még 2005-ben, rendőrtisztként érték tetten egy pesterzsébeti benzinkúton, amint pénzt vett át. A volt rendőr ügyét jelenleg a katonai bíróság tárgyalja - írta kedden a Blikk. Az adóhivatal szerint nem követtek el hibát, amikor felvették a korrupcióval vádolt rendőrt.

Közös megegyezéssel még pénteken távozott az adóhivataltól az az osztályvezető, akivel szemben büntetőeljárás folyik - közölte Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője, miután a Blikk keddi számában azt írta, a hivatal behajtási osztályán egy olyan volt rendőr került vezető beosztásba, aki ellen hivatali befolyással való üzérkedés vádjával folyik eljárás.

D. Zsigmondot, a BRFK központi állományába tartozó volt rendőrt két éve érték tetten a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai, miközben félmillió forintot vett át egy férfitól - olvasható a napilapban. Az ügyészségi nyomozók már jó ideje figyelték a főhadnagyot, akit lebukása után, mintegy másfél évre felfüggesztettek a rendőri munkavégzés alól.

Az ügyészség adatai szerint D. Zsigmond főhadnagy közbenjárását és segítségét felajánlva, pénzt kért egy körözés alatt álló személy élettársától. A tiszt azt állította az élettársnak, hogy elintézi, a körözöttet a pénz fejében nem fogják elfogni.

Miközben a nyomozó hivatal vizsgálta ezt az ügyet, jött egy újabb feljelentés. Egy büntetőeljárás alatt álló férfi azt állította, hogy D. Zsigmond főhadnagy tőle is pénzt kért azért, hogy a vele szemben indult büntetőügyet eltussolja. Az ügyészség már vádat emelt a volt főrendőr ellen, ügye jelenleg a katonai bíróságon van. A márciusi tárgyalást elnapolták, legközelebb novemberben ülnek össze az ítészek.

Bakonyi az üggyel kapcsolatban azt modta, az APEH-hez jelentkezőktől erkölcsi bizonyítványt és önéletrajzot kérnek, más papírt nem. Szerinte D. Zsigmond a felvételi beszélgetésen szimpatikusnak mutatkozott, és nem utalt semmilyen jel arra, hogy nem kellene őt alkalmazni. Ugyanúgy nyert felvételt, mint mindenki más - fogalmazott a szóvivő.

A volt rendőr ez év elejétől dolgozott az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán osztályvezetőként, Bakonyi szerint munkájával a főnöke meg volt elégedve. A szóvivő elmondta, sajtóhírek nyomán kértek választ, igazak-e a hírek, ő pedig megerősítette, hogy valóban folytatnak ellene eljárást. Bakonyi arra hívta fel a figyelmet, hogy D. Zsigmonddal szemben nem született jogerős bírósági döntés, ami kimondta volna bűnösségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK