Rendőrök állítottak elő egy fideszes képviselőt

Vágólapra másolva!
Az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték a rendőrök Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt, akit vasárnap éjjel az Alagút utcánál igazoltattak.
Vágólapra másolva!

Lengyel Zoltán a távirati irodának azt nyilatkozta: vasárnap éjjel 11 óra körül állította meg autóját három, a képviselő elmondása szerint azonosító számot nem viselő rendőr az Alagút utcánál. A képviselőnél nem voltak papírok, ezért telefonon felhívta egyik közeli hozzátartozóját, vigye a helyszínre iratait.

A Fidesz politikusa azt mondta: a rendőrök ezután kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Lengyel Zoltán ott tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével.

A képviselő sérüléseiről a János Kórházban készítettek látleletet. Lengyel Zoltán a kezén, lábán és a hátán szenvedett zúzódásokat.

Arra a kérdésre, hogy hivatkozott-e mentelmi jogára, illetőleg közölte-e a rendőrökkel, hogy országgyűlési képviselő, Lengyel Zoltán elmondta: megemlítette, de a helyszínen nem tudta ezt igazolni, mivel csak az országgyűlési parkolásra jogosító kártyája volt kocsijában.

Ugyancsak kérdésre válaszolva azt mondta Lengyel Zoltán, szándékában áll feljelentést tenni az őt bántalmazó rendőrök ellen.

Keresztesi Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze az ügy kapcsán elmondta, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanújával az I. kerületi rendőrkapitányság vezetője megküldte számukra az intézkedésről készült rendőri jelentéseket. Mint mondta, egy rendőr sértettről van szó.

Arra a kérdésre, hogy a hivatalos személy elleni erőszak mit takar ez esetben, közölte: "többen rákérdeztek, hogy pofon volt-e, ezt nem tudom megerősíteni". A nyomozásra hivatkozva közölte, részletekbe nem akar bocsátkozni.

Arra a kérdésre, hogy Lengyel Zoltán tett-e feljelentést, Keresztesi Imre közölte: a hatásköri szabályok szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez tartozik a feljelentés. Mint mondta, a főügyészség döntést hoz az előírt három napon belül. Utalt rá, hogy ezt a három napot nem szükséges kimeríteni.