Több tucatnyi sérült egy buszbalesetben

Vágólapra másolva!
Turistabusz karambolozott kedd reggel a főváros XXIII. kerületében. A jármű letért az útról, és egy gyár területére zuhant. A balesetben harminchat ember megsérült, 16-an súlyosan. Többen be is szorultak a roncsok közé, de őket már sikerült kiszabadítani.
Vágólapra másolva!

Szinte az összes utas megsérült azon a buszon, amelyik kedd reggel szenvedett balesetet a XXIII. kerületben, a Grassalkovich utcában. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint harminchat ember megsérült, tizenhatan súlyosan - ők kéz-, láb- és bordatörést szenvedtek. Molnár Péter tűzoltószóvivő szerint többeknek a gerince sérült. A sérülteket az Országos Baleseti Intézetbe és a Merényi Gusztáv Kórházba szállította a helyszínre érkező tizennégy mentőautó

A magyar rendszámú, Budapestről Celldömölkre tartó, magasépítésű turistabusz - egyelőre ismeretlen okból - elhagyta az útpályát, átszakított egy gyárkerítést, közel három métert zuhant, majd egy festékgyár irodaépületének ütközött. A tűzoltóság információja szerint a baleset közvetlen közelében nem voltak vegyi anyagok.

A 40-50 főként idős utas közül többen a járműbe szorultak, őket a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A tűzoltók, a mentők és a rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Még senki nem tudja, miért történt a baleset, a vizsgálat megkezdődött.

A Fővinform diszpécsere, Fuchs Tamás szerint a soroksári HÉV-vel párhuzamosan futó Grassalkovich utcában nagy a torlódás a reggeli csúcsforgalomban. A forgalmat nagyobb párhuzamos út híján nem lehet elterelni, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy aki csak teheti, kerülje el a környéket.
.