Hamis nyelvvizsgája lehetett az igazgatójelöltnek

Vágólapra másolva!
Eljárás indult Nagykanizsán egy iskolaigazgatói pályázat nyertese ellen, aki a gyanú szerint hamisított nyelvvizsgabizonyítvánnyal rendelkezett. Az illető közben lemondott igazgatói megbízásáról.
Vágólapra másolva!

Okirat-hamisítás miatt vizsgálatot indított a nagykanizsai rendőrkapitányság a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatói állására meghirdetett pályázat nyertese, T. András ellen - közölte Takács Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrséget névtelen feljelentő értesítette arról, hogy a pályázónak állítólag hamis a nyelvvizsgabizonyítványa. T. András az igazgatói megbízásáról Marton István polgármesterhez küldött levelében lemondott.

Szmodics Józsefné, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője az MTI kérdésére elmondta: a szeptemberi iskolakezdésig újabb pályázat kiírására már nincs lehetőség. Így most csak határozott idejű megbízást adhatnak valakinek, az igazgatói állást pedig csak jövőre tudják ismét meghirdetni.

Az önkormányzat oktatási bizottsága Horváth Krisztinát, az iskola történelem-könyvtár szakos pedagógusát javasolta az igazgatói poszt betöltésére. Horváth Krisztina megbízásáról és egy évre szóló kinevezéséről a nagykanizsai közgyűlés a keddi ülésen dönt.