Rosszul lett Navracsics a parlamentben

2007.04.16. 13:49

A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor rosszul lett a parlament hétfői ülésén. A politikust kórházba szállították, ahol vírusos fertőzést állapítottak meg nála. A képviselő már jobban van, valószínűleg már hétfőn elhagyja kórházat.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője rosszul lett a parlamenti ülésteremben, ezért a házelnök szünetet rendelt el hétfőn a napirend előtti felszólalások alatt. Szili Katalin házelnök előbb felszólította a fotósokat, hogy ne fényképezzenek, majd kiparancsolta őket a teremből. Ezt a döntését a képviselők megtapsolták.

Rövid időre a televíziós közvetítést is megszakították, de végül Navracsics Tibor felállt, és kitámogatták a teremből. A képviselőt megvizsgálták a parlamenti rendelőben, majd a Kútvölgyi Kórházba szállították. A politikus a távirati iroda kérdésére azt mondta: jobban van.

A Fidesz közleménye szerint vírusos fertőzést állapítottak a politikusnál. A frakcióvezető jobban van, előreláthatólag még a hétfői napon elhagyja a kórházat. Az is elképzelhető, hogy már a hét második felében újra munkába állhat - fogalmaz a közlemény.

Az ülés háromnegyed kettőkor már rendben folytatódott. Napirend előtt felszólalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki a Holokauszt emléknapja alaklmából mondott beszédet. A Fidesz és a KDNP képviselői ezúttal nem vonultak ki a teremből.

A két ellenzéki párt képviselői október óta bojkottálják Gyurcsány beszédeit, de a frakcióvezetők - Navracsics és a KDNP-s Semjén Zsolt - a teremben szoktak maradni, hogy reagálhassanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK