Ötszáz nyúl veszett oda egy karambolban

2007.04.16. 7:29

Rendőrök és tűzoltók kergették a nyulakat az M1-es mentén, ahol ötezer kis állat szabadult el két teherautó balesete miatt. A nyulak nagy részét összefogdosták, 500 viszont elpusztult a balesetben. Az autópálya egészét 12 órakor vehették újra birtokba az autósok.

Az M1-es autópályán délre feloldották az útzárat, miután sikerült elfogni annak az ötezer nyúlnak többségét, amelyek egy közlekedési baleset miatt szabadultak el hétfő reggel az autópálya Budapestről kivezető szakaszán - közölte Gálik Viktória, a rendészeti biztonsági szolgálat (REBSISZ) szóvivője.

Gálik Viktória elmondta: az M1-esen még mindig számítani kell torlódásra, de a korlátozás feloldásával vélhetően ez rövid időn belül megszűnik. A sztárádán az okozta a balesetet, hogy az állatokat szállító teherautó összeütközött egy kamionnal. A karambol és a szétszaladt nyulak miatt az M1-es autópályát lezárták, a forgalmat a 39-es kilométernél az egyes útra tereltél el. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Gálik elmondta: az állatokat a helyszínen tartózkodó rendőrök, tűzoltók, valamint a szállító cég alkalmazottai kapták el. Az állatokat dobozba pakolták, amiket egy külön, a helyszínre érkező teherautó szállít majd el. Az akció során körülbelül 4400 nyulat sikerült elcsípni, 100 megszökött, 500 pedig elpusztult a balesetben. A szóvivő [origo]-nak nem tudott részleket mondani arról, hogy a rendőrök hogyan birkóztak meg a feladattal.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK