Tárgyalnának Toller László mandátumáról

Vágólapra másolva!
A hosszú ideje kómában fekvő szocialista képviselő, Toller László utódlásáról egyeztetne a Fidesz regionális igazgatója a házelnökkel - számolt be róla a Népszabadság. Ahhoz, hogy időszaki választást lehessen tartani az ellátatlan képviselői helyről, cselekvőképtelennek kellene nyilvánítani a pécsi politikust.
Vágólapra másolva!

A tavaly júniusban autóbalesetet szenvedett Toller László képviselői helyéről tárgyalna a Fidesz dél-dunántúli igazgatója, Bánki Erik Szili Katalin házelnökkel - írja a csütörtöki a Népszabadság. A szocialista politikus kómában fekszik. Képviselőségét akkor vesztené el, és az OVB akkor írhatna ki időközi választást, ha cselekvőképtelenné nyilvánítanák. Toller rokonai viszont bíznak a felépülésében, ezért nem kezdeményezik ezt. Az ügyészség azonban szintén kezdeményezhetné a cselekvőképtelenné nyilvánítást. A procedúra megindítására bárki ösztönözheti az ügyészséget, pártok és magánszemélyek is.

Bánki időközi választást szeretne. A Népszabadság szerint a tárgyalással az lehet a fideszes politikus célja, hogy elérje: az MSZP is támogassa Toller cselekvőképtelenné nyilvánítását, így egyik párt sem tűnne kíméletlennek. Szili Katalin a napilaptól értesült Bánki szándékáról. A házelnök közölte: az ügyben nem ő, hanem az MSZP pécsi illetve baranyai elnöke az illetékes.