Hazai őrizetben Mehmet Károly apja

Vágólapra másolva!
A magyar határőrség vette őrizetbe Mehmet Tüysüzt, aki fiát látni jött Magyarországra - írja a Blikk. A férfi három éve csempészte ki Mehmet Karcsika néven emelegetett kisfiát, akit idén tavaszig bújtatott Törökországban. Tüysüzt embercsempészettel és közokirat-hamisítással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Magyarországra jött, hogy viszontlássa fiát a török Mehmet Tüysüz - írja a Blikk. A férfi három éve hamis útlevéllel csempészte hazájába a gyereket. A 11 éves, a hazai sajtóban csak Mehmet Karcsikaként emlegetett fiút idén tavasszal találták meg nyomravezetői díj fejében Törökországban, és hozták haza.

Az apa a fia után jött - vállalva a börtön veszélyét is. Az országba belépő Mehmet Tüysüzt embercsempészet és közokirat-hamisítás miatt őrizetbe is vette a Kiskunhalasi Határőr-igazgatóság Szegedi Bűnügyi Szolgálata.

Mint a férfi a Blikknek elmondta, tudja, hogy bűncselekményt követett el, de ezt a gyermekéért tette. "Remélem, a bíró kegyes lesz hozzám. Azért jöttem Magyarországra, mert végre látni akarom a fiamat. Nagyon hiányzik, alig várom, hogy magamhoz ölelhessem" - momdta a lapnak.