Száz tanút hallgattak ki a képviselőgyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
Több tucat rendőr közel száz tanút hallgatott ki eddig Balla Irma debreceni fideszes képviselő múlt heti meggyilkolása óta - derül ki a rendőrség első, hivatalos közleményéből. Az [origo]-nak korábban több debreceni is azt mondta: a politikust azért a pénzért ölték meg, amelyet egy kiégett ház lakóinak gyűjtöttek össze.
Vágólapra másolva!

Eddig csaknem 100 tanút hallgatott ki a rendőrség Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával kapcsolatban - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményében. Ez az első hivatalos rendőrségi közlés Balla Irma április 7-i meggyilkolása óta.

A közlemény szerint a képviselő lakásán beszerzett ujjlenyomatokat, DNS-mintát és egyéb bizonyítékokat megküldték a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnek. A bizonyítékok elemzése, szakértői vizsgálata jelenleg is tart. A gyilkossági ügyön több tucat nyomozó dolgozik.

Jelenleg több olyan személyt próbál azonosítani a rendőrség, akik rendszeres kapcsolatban álltak az áldozattal és több esetben is megfordultak a lakásán. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri azok jelentkezését, akik a bűncselekményt megelőző időszakban az áldozat lakásán jártak.

Az [origo] riporterének több debreceni is azt mondta, hogy a gyilkost vagy gyilkosokat a nyereségvágy vezethette. A feltételezések szerint az elkövető úgy gondolta, Balla Irmánál megtalálja azt a pénzt, amit február végén, a képviselőnő körzetében kiégett panelház lakóinak gyűjtöttek.

[origo]/MTI