Mobilvécéket ad Rogán a Kossuth térieknek

Vágólapra másolva!
A belvárosi önkormányzat négy mobilvécével készül arra, hogy keddtől egy héten keresztül minden délután tüntet majd egy kormányellenes csoport a Kossuth téren. A tüntetést bejelentő szervezet ügyvivője elhatárolódik a szélsőségesektől.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere hétfőn közölte, hogy teljesítik a tüntetők kérését, és négy mobilvécét szállítanak a Kossuth térre. Az április 30-ig tartó bérlet 140 ezer forintba kerül. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szervezet ugyanis addig kért engedélyt a tüntetésre, de a rendőrség egyelőre csak egyhetes időtartamra vette tudomásul a demonstrációt.

A tavaly október 23-a óta lezárt és csak hétfőre virradó éjjel megnyitott Kossuth téren keddtől egy héten át, 17 és 21 óra között lesz tüntetés. A demonstrációt egy magánszemély és a tavaly őszi kormányellenes demonstrációkat is szervező Magyar Nemzeti Bizottság 2006 jelentette be, amit a BRFK tudomásul vett. Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője azt nyilatkozta, a korábbi Kossuth téri tüntetők közül több szervezet is ki akarja sajátítani a teret, és bár emiatt vannak ellentéteik, megegyezésre törekednek.

Gonda László ugyanakkor kijelentette: "azoktól a szervezetektől, emberektől, akik a kollektív kirekesztést alkalmazzák és hangoztatják, valamint az egyéni és közösségi méltóságot megsértik", elhatárolódnak, és nem vállalnak velük közösséget. Az ügyvivő azt mondta, hogy amennyiben ilyen emberek megjelennek a Kossuth téren, visszatérnek a Batthyány-örökmécseshez, ahol közel öt hónapja zajlik kormányellenes tiltakozásuk.