Gyanúsított lett a dögei polgármester

Vágólapra másolva!
Gyanúsítottként hallgatta meg a dögei polgármestert a hivatali vesztegetés miatt nyomozó nyíregyházi ügyészség - írja a Népszabadság. Az ügyet pár hónapja robbantotta ki a Hír TV, amikor bemutatott egy felvételt, amelyen kenőpénzről esett szó, és amelyen állítólag a politikus is beszél.
Vágólapra másolva!

Vincze Ferenc dögei polgármester panaszt tett a meggyanúsítás ellen, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség azt elutasította. A Népszabadság szerint a polgármestert a napokban hallgatta meg gyanúsítottként a nyíregyházi nyomozó ügyészség hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt.

A lap emlékeztet az ügy előzményére: a Hír TV hozott nyilvánosságra egy 2006-ban készült hangfelvételt, amelyen a Döge polgármesterének tulajdonított hang arról beszélget egy építési vállalkozóval, hogy a testület - 20 millió forintért - segíteni fog egy helyi beruházáshoz szükséges pályázati pénz lehívásában. Utalás hangzott el arra is, hogy a vállalkozó már kifizetett nyolcmillió forint kenőpénzt - írja a Népszabadság.

A lap hiába kereste Vincze Ferencet, ő azt válaszolta, később kíván reagálni a történtekre. A Népszabadság emlékeztet arra, hogy a botrány kirobbanásakor a Fidesz politikusai úgy jellemezték az ügyet, mint "a szocialista pénzlenyúlás" tipikus esetét, később azonban kiderült, hogy függetlenként megválasztott polgármester fideszes támogatással indult a 2006-os választáson.