Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az SZDSZ kritizálja a kormányzati negyed tervét

Vágólapra másolva!
A SZDSZ szerint sem a pénz, sem az idő nem elég a kormányzati negyed eredeti elképzelésüknek megfelelő kivitelezésére, ezért arra kérik a kormányt: gondolják újra a beruházást. Eközben a terézvárosi ellenzék azt szeretné, ha a kerületi lakosok népszavazáson dönthetnék el: akarják-e a kormányzati negyedet.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ azt javasolja, hogy gondolják újra a kormányzati negyed tervét - számolt be róla a keddi Népszabadság. A párt ügyvivője, Horn Gábor szerint "felesleges egy újabb elvetélt állami beruházást demonstráló gödröt létrehozni".

Horn azt mondta: egyre kevesebb az esély arra, hogy fel lehet majd számolni a pályaudvar mögötti zárványterületet, pedig eredetileg emiatt támogatták a tervet. Az ügyvivő kevesli a költségvetési keretet és a rendelkezésre álló időt is. Az SZDSZ frakcióülésén úgy döntött, hogy a kormánykabinet következő ülésén felvetik a beruházás újragondolását.

Terézvárosban az ellenzék pénteken helyi népszavazást kezdeményezett a kormányzati negyedről. Ha a testületi ülésen elfogadják az ellenzékiek javaslatát, akkor a kerület lakói három-négy hónap múlva szavazhatnak arról, hogy a polgármester aláírja-e a beruházásra vonatkozó szerződést. Ha Wetán Zsolt Zoltán, Terézváros kereszténydemokrata képviselője elérni, hogy az ülésen igennel szavazzanak a népszavazásra, akkor a negyed megépítése lehetetlenné válik a következő választásokig, hiszen a beruházói szerződést még idén alá kellene írni.

A Népszabadság úgy értesült, hogy a HM és a Külügyminisztérium be sem költözne a kormányzati negyedbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről