Nincs nyoma Zsanett póthajának a rendőrautóban

Vágólapra másolva!
Nem egyeznek a Zsanett póthajából és a helyszínről vett minták - közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden a TV2 Tények című esti hírműsorában. Az egyik rendőr védője szerint az eredmény a rendőrök ártatlanságát bizonyítja. Zsanett védője szerint a vizsgálat nem bizonyít semmit.
Vágólapra másolva!

Morvai Attila szóvivő elmondta, hogy az igazságügyi nyomszakértő Zsanett póthaját és az ott talált nyomokat vetette össze. Ez alapján jutott arra a következtetésre, hogy nem egyezik a két minta.

Magyar György, az egyik rendőr ügyvédje a TV2 hírműsorában azt mondta: a szakvélemény szerint tehát nincs összefüggés a rendőrök és Zsanett között. Tuza Péter, Zsanett ügyvédje szerint viszont a legelső DNS-szakértői vizsgálat azt rögzíti, hogy mintegy 29 szőrminta állt a szakértők rendelkezésére, ebből csak 17-et bocsátottak a rendelkezésükre.

Tuza Péter júliusban vette fel azt, hogy vizsgálják meg a nyomozók azt a póthajat, amelyet védence a Múzeum körúti eset idején viselt. A nyomozás során vizsgálták a rendőrautóban talált hajszálakat, de mivel az eredeti hajhoz erősített póthaj másvalakinek a hajából készül, az ügyvéd szerint a póthajszálakkal is össze kell vetni a nyomokkal. Ha ugyanis megegyezik az autóban talált valamelyik hajszál a póthajjal, akkor ez azt jelenti, hogy Zsanett az autóban volt.

E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten - három másik rendőr jelenlétében - megerőszakolták. A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.