Nem fulladás okozta az öthónapos csecsemő halálát

Vágólapra másolva!
Nem hányás belélegzése, hanem gyors lefolyású tüdőgyulladás okozta annak az öthónapos csecsemőnek a halálát, aki a győri csecsemőotthonban hunyt el szombaton - állapította meg a boncolás. A gondozónőt, aki egy órára magára hagyta a gyereket, tanúként hallgatta meg a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Gyors lefolyású tüdőgyulladás és nem fulladás okozta az öt hónapos kisfiú halálát szombaton a Győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban - közölte a hétfői igazságügyi orvos szakértői boncolás eredményét Kocsis Tünde alezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A boncolás megállapította, hogy a légutak tiszták voltak, így a csecsemő nem hányadékbelehelés következtében hunyt el.

A szolgálatban lévő gondozónőt tanúként hallgatta meg a rendőrség. A tragédiát követően halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat célja annak kizárása, hogy esetleg mulasztás történt volna - mondta Kocsis Tünde.

A gondozónő szombat délelőtt tíz óra körül etette meg a kisfiút, majd babakocsiban kivitte levegőzni a teraszra. Amikor mintegy másfél óra múlva megnézte, a kisgyermek már nem mutatott életjelet. A mentők nem tudták újraéleszteni. A szombati elsődleges orvosi vélemény szerint a csecsemő halálát hányadékbelehelés okozta. A halál pontos okára a hétfői boncolás választ adott - mondta a sajtóreferens.