Nem keresik tovább a Kádár-sír megrongálóit

Vágólapra másolva!
Megszüntette a nyomozást Kádár János megrongált sírjának ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság - közölte internetes honlapján a rendőrség. A Magyarországi Munkáspárt 2006 erre reagálva a "legmélyebb felháborodásának" adott hangot.
Vágólapra másolva!

Nem merült fel olyan adat vagy bizonyíték, amely segítségével beazonosíthatnák Kádár János sírjának megrongálóit, ezért a hatóság megszüntette a nyomozást az ügyben - olvasható a rendőrség honlapján. Az elkövető kiléte "az alapos és gondos, mindenre kiterjedő nyomozás ellenére" sem volt megállapítható -írja a BRFK.

Kádár János és felesége síremlékét 2007. május 2-án éjjel rongálták meg a budapesti Kerepesi Temetőben ismeretlenek, akik csontmaradványokat, valamint a hamvakat tartalmazó urnát is elvitték. A rongálók a Munkásmozgalmi Panteon falára gyalázkodó feliratot is festettek.

A Munkáspárt 2006 a bejelentés utána közleményben tiltakozott a nyomozás lezárása miatt, a párt szerint ugyanis a döntésben "politikai szempontok is szerepet játszottak". A párt követelte, hogy a legfelsőbb rendőri vezetés vizsgálja felül a döntést, és szükség esetén külföldi szakértők bevonásával folytassák a nyomozást.

Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszternek címzett levélben tiltakozott a döntés ellen. A pártelnök azt hangoztatta, hogy a nyomozás lezárása "olaj a tűzre a jelenlegi feszült belpolitikai helyzetben".