Kiss Péter változtatna az MSZP habitusán

Vágólapra másolva!
Országos helyzetértékelő értekezletet tartott szombaton az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja. A rendezvényen a párt alelnöke, Kiss Péter kancelláriaminiszter arról beszélt, hogy ha a többség számára is elfogadhatóvá akarják tenni a reformokat, akkor változtani kell a szocialisták habitusán.
Vágólapra másolva!

Változtatni kell az MSZP habitusán, hogy támogatást szerezzen a reformokhoz - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alenöke szombaton a párt Baloldali Tömörülés Platformjának országos értekezletén.

Kiss a platform elnökeként úgy fogalmazott, hogy 2006 nyarán az MSZP "empatikussága igazságközlő habitussá változott, míg konfliktusvállaló magatartásából nem egyszer csatázó habitussá lett". Szerinte ha a többség számára is elfogadhatóvá akarják tenni a szocialisták politikáját, a reformokat, akkor változtatni kell ezen a habituson.

A budapesti rendezvényen jelen volt az MSZP többi hat platformjának képviselője is. Kiss Péter közölte, azért hívták meg a platformok képviselőit, hogy váljon világossá, melyek azok a kérdések, amelyekre közösen keresik a választ. A politikus azt javasolta, hogy a tanácskozás a helyzetértékelésről szóljon, és ne foglalkozzanak személyi találgatásokkal.

A tanácskozáson részt vett Hiller István, az MSZP másik alelnöke, Vitányi Iván, a Társulás a szociáldemokrata értékekért platform, Baja Ferenc, a Szocialista Platform, Mesterházy Attila, a Harmadik hullám platform, Kertész Krisztián, az Ésszerűség és felelősség platform vezetője, valamint a Népi platform és a Magyar progresszív platform képviselője.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált a rendezvényen elhangzottakra, hogy a Fidesz szerint az MSZP baloldali tömörülésének baloldalisága ma is nagyrészt "a reformhalandzsában" és "a politikai ellenfelek sározásában" merült ki.