Kedden dönthet Kóka utódjáról az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ ügyvivői testülete kedden dönthet arról, hogy ki legyen Kóka János utóda a gazdasági és közlekedési minisztérium élén. Kóka júliusban jelentette be, hogy az év végéig távozik a tárca éléről.
Vágólapra másolva!

Kedden dönthet az SZDSZ ügyvivői testülete (ÜT) arról, kit jelöljenek Kóka János helyére a gazdasági és közlekedési minisztérium élére - írja szombati Magyar Nemzet. Kóka júliusban jelentette be, hogy az év végéig távozik a tárca éléről. Az SZDSZ vezetője ezt azzal indokolta, hogy fel akarja készíteni a pártot a 2008-as népszavazási, a 2009-es európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési választási választásokra.

A Magyar Nemzet szerint három jelölt esélyes a gazdasági tárca élére: Garamhegyi Ábel, a minisztérium jelenlegi államtitkára, Kákosy Csaba, a gazdasági minisztérium kabinetfőnöke, valamint Szetey Gábor, a kormány személyügyi államtitkára. A napilap szerint Szetey mellett szól, hogy végzettségét tekintve gazdasági szakember és nem is nagyon konfrontatív személyiség. Amíg azonban Szetey inkább a kormányfő jelöltje, Kóka Kákosoyt támogatja - írja napilap, amely szerint Kóka egyelőre mérte fel, hogy az ügyvivők körében, kinek van a legnagyobb támogatása, így meglepetés is elképzelhető az ÜT ülésén.