Horváth Ágnes férjének nem kellett jegy Afganisztánba

Vágólapra másolva!
Nem került pluszpénzbe az államnak, hogy elkísérte Horváth Ágnes egészségügyi minisztert a férje is Afganisztánba - állítja a honvédelmi és az egészségügyi tárca. Horváthot állítólag a saját költségén szokta kísérni a férje, ám a katonai gépen "nincs mód jegyvásárlásra".
Vágólapra másolva!

Sehol, semmilyen pluszköltséget nem jelentett senkinek, hogy Horváth Ágnes egészségügyi minisztert elkísérte háromnapos afganisztáni útjára a férje is - állítja egybehangzóan a Honvédelmi (HM) és az Egészségügyi Minisztérium (EüM). "A delegáció nem polgári, hanem katonai géppel utazott, ahol nincs mód jegyvásárlásra" - közölte az [origo] érdeklődésére az EüM. Papp Valter kiutazását elsőként a Magyar Nemzet írta meg.

A miniszter és a férje a táborban konténerben lakott, így állításuk szerint ott sem merültek fel többletköltségek. A tárca szerint a veszélyes országban a politikus férjének védelme sem került pénzbe, hiszen a delegáció végig csapatban mozgott, így a szállítás sem került többe, és nem jelentett többletfeladatot.

Az utat szervező honvédelmi tárca a kiutazó delegáción belül az EüM küldöttségének 2 helyet ajánlott fel a katonai szállító repülőgépen. "Az EüM 2 fős delegációjának személyi összetételéről az egészségügyi tárca döntött" - közölte a HM.

Mint azt az egészségügyi tárcától megtudtuk, Horváth Ágnest gyakran elkíséri a férje hivatalos utakra, s ilyenkor ő állja a cehhet. Állításuk szerint azonban most - pluszköltségek híján - erre nem volt szükség.

A HM-től kapott tájékoztatás szerint "az elmúlt 6 évben nem volt arra példa, hogy bármely kormánypárti politikust elkísérte volna egy családtagja nem magánjellegű külföldi útra a Honvédelmi Minisztérium szervezésében".