Heccből tettek vasbetont a sínekre Békésben

Vágólapra másolva!
Kíváncsiságból és heccből tett két fiatalkorú és egy felnőtt férfi a vasúti sínekre egy vasbeton talpfát még október végén a Békés megyei Magyarbánhegyes és Medgyesegyháza között. A kíváncsiskodók korábban egy tévét raktak az érkező vonat kerekei elé.
Vágólapra másolva!

A három békési által a sínekre helyezett vasbetonnak nekiment a menetrend szerint közlekedő személyvonat október 31-én, azt mintegy 150 méteren keresztül maga előtt tolta. Szerencsére a szerelvény nem siklott ki, és személyi sérülés sem történt.

Az esetet követően a mezőkovácsházi rendőrök előállítottak három magyarbánhegyesi gyanúsítottat, akik elismerték, hogy "heccből és kíváncsiságból" ők rakták a talpfát a sínekre - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Pengő Erzsébet elmondta: a három férfi közölte, korábban már egy televízió képernyőjét is a sínekre tették, hogy megnézzék, mi fog történi. Október utolsó napján pedig a sínek mellett sétálva találták meg a talpfát és helyezték fel a vasúti pályára, majd pedig távolról figyelték az eseményeket.

Ellenük a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.