Felavatták Hofi Géza új síremlékét

Vágólapra másolva!
Felavatták Hofi Géza új síremlékét a Farkasréti temető művészparcellájában pénteken. A Kossuth-díjas színművész, humorista sírhelyét néhány hónapja rongálták meg, helyreállítására ezért volt szükség.
Vágólapra másolva!

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes arra kérte a síremlék avatására egybegyűlteket, hogy néhány percnyi csenddel emlékezzenek a nagyszerű művészre és emberre. A tiszteletadás, a szeretet és az emlékezés mindannyiunk számára fontos - hangsúlyozta Hagyó Miklós.

Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója elmondta, összefogás eredménye, hogy Asszonyi Tamás emlékműve ismét áll. Süttői márványból Fáskerti István faragta ki a szobrot, amelynek babérkoszorúja, palástja eredetileg bronzból volt. Most a teljes síremlék kőből készült.

2007 júliusában ismeretlenek lopták el a művész síremlékéről a bronzból készült palástot és a babérkoszorút. Az első síremléket 2004 áprilisában avatták fel ugyanitt, a Farkasréti temetőben. Az emlékművet Asszonyi Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész tervei alapján Fáskerti István kőszobrász és Kunos Mihály Vilmos öntőmester készítette.