Elfogták a veszélyes orosz férfit

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a rendőrség vasárnapra virradóan azt az orosz férfit, akit a nyírbátori közösségi szálláson történt halálos kimenetelű verekedés miatt kerestek. A rendőrség korábban arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a férfi veszélyes lehet.
Vágólapra másolva!

A határőrök egy mátészalkai bevásárlóközpontban elfogták el azt a 28 éves orosz állampolgárt, aki szombaton olyan súlyosan bántalmazott egy 52 éves szerb férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A verekedés a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nyírbátori közösségi szállásán történt, az orosz elmenekült a helyszínről.

A rendőrség szombaton nagy erőkkel kezdte keresni. A lakosságot arra figyelmeztették, hogy ha valaki tud a férfi tartózkodási helyéről, semmiképpen se próbálja elfogni, hanem tegyen bejelentést. A bántalmazót vasárnapra virradóan vette végül őrizetbe a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés megalapozott gyanújával.

Az eddigi adatok szerint a férfi eredetileg Franciaországba készült, hogy beálljon az idegenlégióba. Magyarországon azonban feltartóztatták, így került a közösségi szállásra. A bűncselekmény napján együtt italozott a későbbi áldozattal, saját elmondása szerint fél liter vodkát és három liter vörösbort fogyasztott. Arra már nem emlékszik, hogy mi volt az, amin összeszólalkoztak. Az orosz férfi végül megütötte ivócimboráját, majd többször megrúgta és megtaposta a földön fekvőt. Az épület biztonsági őre a kamerán keresztül látta a bántalmazást, odasietett, mire a tettes elmenekült.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság a határőröket és a helyi rendőri erőket bevonva kezdett az elkövető felkutatásához. Értesítették a határátkelőhelyeket, ellenőrizték a kocsmákat, állomásokat, non-stop üzleteket. A keresett személy fényképét eljuttattát minden olyan helyre, ahol elképzelhető volt a felbukkanása.

Egy ilyen fotó alapján ismerték fel végül 4-én hajnalban egy mátészalkai nagyáruház biztonsági őrei, akik a határőrséget értesítették. Az orosz férfi elfogásakor nem tanúsított ellenállást. Kiderült, hogy mielőtt bement volna az áruházba, pénzt adott néhány ismeretlennek, hogy vegyenek neki tiszta ruhát, amiben feltűnés nélkül vásárolhat. A közelben elrejtett véres nadrágot a rendőrség lefoglalta.