Sztrájkfelhívással vádolják Vitézyt

Vágólapra másolva!
Sztrájkra szólította fel a BKV felügyelőbizottságának egy a Fidesz által delegált tagja a társaság legnagyobb szakszervezetét. Az érintett, Vitézy Dávid nem kívánt az állításra reagálni, az egyesület azonban visszautasítja a vádat.
Vágólapra másolva!

A BKV egyik szakszervezetének hírleveléből az derül ki, hogy a társaság felügyelőbizottságának Fidesz által delegált egyik tagja sztrájkra szólította fel a dolgozókat. A fideszes Tarlós István által jelölt tag Vitézy Dávid, aki a VEKE szóvivője is - írja a Népszabadság.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének közleménye szerint az fb-tag megkereste egyik tisztségviselőjüket, és a társaság jelenlegi helyzetére, a járművek állapotára, a járatritkításokra, a forgalombiztonságra hivatkozva demonstráció megszervezésére, illetve megtartására kérte a szövetséget.

A kilenc érdekvédelmi szervezetet tömörítő szövetség elnöksége tiltakozik a szakszervezet és a társaság belügyeibe történő politikai beavatkozás ellen, és a történtekkel is indokolja, hogy nem csatlakoznak a BKV két másik, kisebb létszámú szakszervezetének november 20-ra meghirdetett figyelmeztető sztrájkjához.

A hírlevélből az is kiderül, hogy a Liga által meghirdetett, november 21-i sztrájkkal egybekötött demonstrációt sem támogatják, bár céljaival egyetértenek, de úgy értesültek, hogy szélsőséges politikai erők és civil szervezetek "telepedtek" az akcióra - áll a lapban.

A VEKE az [origo]-hoz eljuttatott közleményében visszautasítja a vádakat. "Le kell szögezzük, hogy szakszervezeti vagy sztrájkügyekkel eddig sem foglalkoztunk, és ezután sem fogunk foglalkozni" - írja az egyesület elnöksége, sajnálatosnak nevezve, hogy a tagjaikra "vadászó" BKV törekvéseihez egy szakszervezet néhány vezetője is csatlakozott, "biztosan jó pontokat szerezve ezzel a cégvezetésnél".