T vagy Nagy-Magyarország a leggyakoribb matrica az autókon

Vágólapra másolva!
Az autók 5 százalékán van Nagy-Magyarország matrica. Ugyanennyi autós nem politikai hovatartozására hívja fel mások figyelmét, hanem a kocsiban utazó gyerekre.
Vágólapra másolva!

A Medián felmérése szerint az autók 19 százalékán van valamilyen matrica. Gyakori, hogy különböző figyelmeztetéseket ragasztanak ki az autósok hátsó szélvédőjükre, mint például "Gyerek az autóban" vagy az összes többi autóst elriasztó T (tanuló vezető) betűt. Ugyancsak az autók 5 százalékát díszíti Nagy-Magyarország matrica, túlnyomó részben piros-fehér-zöld csíkokkal, és csak elenyésző számban árpádsávval, piros-fehér csíkokkal. A TV2 2005-ben elkísérte Orbán Viktort egy vidéki kampányútra, és ekkor derült ki, hogy a Fidesz elnökének saját autóját is egy Nagy-Magyarországot ábrázáló országjelzés ékesítette.

A vezetők három százaléka ragaszt nem politikai jellegű, vicceskedő matricát az üvegre. Például egy odacsukott kezet. Kicsit kevesebb a vicceskedő szöveg, a jól ismert "ízi rájder öcsém", "Kulcs az ülésen van. Rögtön a pitbull mellett." Egy százalék a politikai jellegű, vicceskedő szöveg (Szolgálunk és félünk) és egy százalék a politikai, nem humoros matrica (egy tulipán, egy szekfű, egy narancs vagy egy szabad madár).

A Medián által felsorolt kategóriák egyikébe se fér bele, de sok olyan autót látni az utakon, amin a kereszténység szimboluma, a hal szerepel.