Rejtőzködnek Kiss Ernő hasonmásai

Vágólapra másolva!
Hollywoodba, illetve a tenger mélyére vezetnek a Kiss Ernő-ügy szálai, legalábbis erre lehet következtetni az [origo] által meghirdetett hasonmás-versenyre befutott levelekből. Arra voltunk kíváncsiak, tényleg az alteregó-elmélet állhat-e a magas rangú rendőr leváltása mögött. A történteket az ügyészség is vizsgálja, de egyelőre a nyomozás elején tartanak.
Vágólapra másolva!

Kiss Ernő nem lélegezhet fel az [origo] hasonmás-versenye után sem, mert ugyan befutottak jelöltek, de kérdéses, hogy közük lehetett-e ahhoz az ügyhöz, amely az angyalföldi rendőrkapitány vesztét okozta.

A felhívást azért tettük közzé, mert a XIII. kerületi kapitányság éléről múlt pénteken autós afférja miatt leváltott dandártábornok azt állította, lejáratási kampány folyik ellene, és szerinte elképzelhető, hogy "olyan személlyel hajtatták végre a bűncselekményt, aki hozzám hasonlatos, illetve egyfajta alteregó". Pénteken derült ki, Kiss Ernő szolgálati autójával ütköztek neki három parkoló kocsinak. Azt biztosan nem tudni, hogy ki vezette a járművet, de az országos rendőrfőkapitány már visszavonta Kiss Ernő vezetői megbízatását.

Az [origo] hétfőn tette közzé felhívását, a határidő szerdán délben járt le. Az eredmény alapján úgy tűnik, nincs tele az ország Kiss Ernő hasonmásaival. Akadt, aki egy seriffjelvényes kutya képét küldte be, míg más felvetette, hogy a Frédi és Béni rajzfilmsorozat Frédije lehet az esetleges alteregó.

Forrás: [origo]
Gömbhal

Egyik olvasónk egy gömbhal fotóját küldte be. Ez a halfaj Japánban komoly ínyencfalatnak számít, viszont csak szakértő szakácsok készíthetik el, mert méreganyagot tartalmaz a szervezete, így veszélyes a fogyasztása. A levélíró szerint azért ideális alteregó a gömbhal, mert "filozófiából ő sem erős (Kiss Ernő nyilatkozta egyszer, hogy a főiskolán gyenge volt ebből a tárgyból - a szerk.), beszélni pedig biztosan nem fog".

A határidő lejárta után jelentkezett egy olvasónk, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Kiss Ernő meglepően hasonlít Barry Corbin amerikai színészre. Őt a magyar nézők a Miért éppen Alaszka című sorozatból ismerhetik leginkább, de szerepel a Tuti Gimi-ben is, ami az egyik kereskedelmi csatornán fut jelenleg.

Forrás: www.barrycorbin.net
Amerikai kapcsolat - Barry Corbin színész

A pénteki autós affér nyomozását az ügyészség átvette a rendőrségtől. Morvai Attila szóvivő az [origo] kérdésére, hogy vizsgálják-e a hasonmás-verziót, azt mondta, mivel a nyomozás elején tartanak, ezért konkrétumokkal nem tud szolgálni. Annyit közölt, hogy a rendőrségtől kapott iratok alapján felmerül a hatóság félrevezetésének gyanúja. "Első körben tisztázni kell, hogy mennyire megalapozott ez a gyanú" - fogalmazott Morvai, hozzátéve, hogy egyelőre nincs gyanúsított, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

Kiss Ernő komoly pozíciókat töltött be a rendőrségen belül. A kilencvenes évek elején vezette a bűnmegelőzési és a gazdaságvédelmi főosztályt is, majd 1996 szeptemberében kinevezték a magyar FBI-nak becézett, Központi Bűnüldözési Főigazgatóság élére. Több kínos ügy is árnyékot vetett azonban a karrierjére. Mint arra az MTI a mostani eset kapcsán emlékeztetett, 1994 májusában felfüggesztették állásából, mert ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és a Zugligeti úton egy fának rohant.

1998 december elsején az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatói posztjáról - ahova a KBI után került - váltották le. Hivatalosan ezt egészségügyi okokkal magyarázták, de az ügy előzménye az volt, hogy 1998 novemberében levizelte a Teve utcai rendőrségi központot. Akkor azzal védekezett - emlékeztet az MTI -, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szed, és ez válthatta ki azt a rosszullétet, ami miatt a Teve utcai rendőrszékház közelében könnyítenie kellett magán.

Jelenkezett az alteregó

E cikk kikerülését követően nem sokkal emailt kapott a szerkesztőség. A feladó azt állítja, az [origo] rossz nyomon jár. "Most, hogy lejárt a határidő, elárulhatom, hogy én vagyok az alteregó" - írta, de hozzátette, hogy nem fedi fel a kilétét, "mail címem is fiktív".