Drágállja a Fidesz Gyurcsány tisztasági csomagját

Vágólapra másolva!
A Fidesz nem szavazza meg Gyurcsány Ferenc javaslatait a képviselők tiszteletdíjának és a pártok állami támogatásának megemelésére. A kormányfő szerint így lehetne átláthatóbbá tenni a jelenlegi képmutató rendszert, az ellenzéki párt azonban olcsóbb megoldásokat javasol.
Vágólapra másolva!

Sem a képviselői tiszteletdíjnak, sem a pártok állami támogatásának háromszorosra emelését nem támogatja a Fidesz - jelentette be Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója és Nyitrai Zsolt operatív igazgató hétfőn, a Fidesz elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón.

Répássy Róbert szerint a képviselői tiszteletdíj háromszorosára emelése plusz 2,5 milliárd forintba kerülne az adófizetőknek, míg a pártok állami támogatásának növelése 5 milliárddal, választási évben pedig 7,5 milliárddal jelentene nagyobb kiadást.

Nyitrai Zsolt elmondta, a Fidesz ehelyett olyan javaslatokat terjeszt az Országgyűlés elé, amelyek csökkentik a kampányköltségeket. Ezek között szerepel például az, hogy szűnjön meg a politikai reklám.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a sajtótájékoztatón elhangzottakra úgy reagált: a Fidesz alibizik, mondvacsinált kifogásokat keres, csak hogy ne kelljen megszavaznia a miniszterelnök köztisztasági csomagját.

A fideszes képviselők érvelése hemzseg a csúsztatásoktól, féligazságoktól - fogalmazott, hozzátéve: a miniszterelnök azonban eltökélt abban, hogy a koalíció támogatásával rendet tesz a politika háza táján, vagyis a korrupció visszaszorítása érdekében átlátható szabályokat javasol, a valós költségek elismerésével.