Fegyelmi indult a viperáját elejtő rendőr ellen

Vágólapra másolva!
Eljárást indított a rendőrség az ellen az október 26-i oszlatásban részt vett rendőr ellen, aki roham közben elhagyta a viperáját - közölte a BRFK. A rendőrség azért indított vizsgálatot, mert az egyik kereskedelmi csatorna olyan felvételeket rögzített, amelyen az egyik rendőr elejtett egy fémtárgyat.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi eljárás indult egy rendőrőrmester ellen, aki október 26-án - amikor a tüntetők az Erzsébet hidat próbálták elfoglalni - elejtett egy teleszkópos botot, vagyis egy viperát - közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség azért indított vizsgálatot, mert az egyik kereskedelmi csatorna olyan felvételeket rögzített, amelyen egy az oszlatásban részt vett rendőr elejtett egy fémtárgyat. A rendőrség elrendelte a felvétel vizsgálatát, hogy tisztázzák, melyik csapat tagjai láthatók a felvételen.

Szerda délután a rendőrség azt közölte: megállapították, hogy a felvételen látható rendőr a BRFK ideiglenes csapatszolgálati századába beosztott őrmester. A rendőrrel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a fővárosi rendőrfőkapitány.

A viperahasználat már a tavalyi zavargások idején is vitákat okozott. Gergényi Péter korábbi budapesti rendőrfőkapitány a tavaly október 23-i események után tartott sajtótájékoztatóján határozottan tagadta, hogy összecsukható vagy más néven teleszkópos ólmosbotot, úgynevezett viperát vetettek volna be a tüntetőkkel szemben. Több olyan képfelvétel és videó is megjelent a sajtóban, amelyen rendőrök láthatók viperával a kezükben.