Ügyvédje szerint megfigyelik E. Zsanettet

Vágólapra másolva!
Nincs kizárva, hogy megfigyelik a Múzeum körúti erőszak sértettjét, E. Zsanettet, akinek jogi képviselője tegnap arra tett indítványt az ügyészségen, vizsgálják ki, hogy az ügy gyanúsítottja ír-e az egyik internetes fórumon. Az érintett ugyanis beszámolt arról, mikor és hol járt a lány édesanyjával. Ha az valóban az egyik rendőr, akkor az ügyvéd kéri, helyezzék ismét előzetes letartóztatásba - írta a Magyar Nemzet szombati számában.
Vágólapra másolva!

A Múzeum körúti erőszak sértettje, E. Zsanett attól tart, hogy az a személy, aki "107" néven az egyik internetes fórumon arról írt, hogy a fiatal nő október 16-án édesanyjával megjelent az egyik fővárosi kórházban, megfigyelheti - állította Tuza Péter ügyvéd a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. A sértett jogi képviselője szerint 107 megemlíti azt is, hogy "ma az anyuci volt a »sértett« (páciens)". - Ügyfelem megerősítette, jártak az említett időben a kórházban, de arra semmi nem utalt (például látható kötés vagy sérülés), hogy melyikük a beteg - mondta az ügyvéd a lapnak.

Az ügyvéd ezért indítványozta az ügyészségen, hogy derítsék fel, ki állhat a 107 név mögött. Ha az egyik gyanúsított, akkor fontolják meg az újbóli előzetes letartóztatását.

Tuza elmondta: az illető kilétét az ügyészségnek kell megállapítania, de a fórumozók az ügy elsőrendű gyanúsítottját, T. Pétert azonosítják a 107 névvel, és magát is így tünteti fel. Ráadásul az eljárás eseményeiről egyes szám első vagy többes szám első személyben ír, és olyan részleteket tár a nyilvánosság elé, amelyeket tényleg csak az érintettek ismerhetnek - áll a szombati Magyar Nemzetben.

E. Zsanett feljelentése szerint május 4-én hajnalban a Múzeum körúton két rendőr igazoltatta, majd három társa jelenlétében megerőszakolta.