Eloltották a Flórián Áruházban pusztító tüzet

Vágólapra másolva!
Megfékezte a lángokat az égő Flórián Áruházban a kivezényelt százhúsz tűzoltó és harminc locsolókocsi. Az anyagi kár több mint százmillió forint.
Vágólapra másolva!

Délután négy körül eloltották a lángokat az égő óbudai Flórián Áruháznál - közölte az [origo]-val Molnár Péter, a tűzoltók szóvivője.

Az alagsorban egy műhely és egy raktár égett ki, a földszinten egy gyorsbüfé, míg az első emeleten egy nagyobb méretű üzlet raktárhelyisége. A további három szinten az elszívó berendezések gépészete sérült meg. Az anyagi kár Molnár szerint százmillió forint feletti.

Fotó: MTI

Kora délután gyulladt ki az Óbudai Flórián Áruház. "Valószínű, hogy a lángok egy étteremben keletkeztek, az olasütő okozhatta a tüzet" - közölte az [origo]-val Molnár Péter a tűz helyszínéről.

Délután kettő és három között égett egy perzsaszőnyegraktár, valamint egy étterem. Molnár három óra előtt közölte: a tűz átterjedt az áruház pincéjére a földszintre és az első szintre is. Mintegy százhúsz tűzoltó és harminc locsolóautó próbálta megfékezni a lángokat.

Forrás: [origo]

A tűzoltók ötös kiemelt, azaz a legmagasabb riasztási fokozatban érkeztek a III. kerületi Flórián téren található üzletközponthoz.

Az épületben tartózkodókat kimenekítették. Egy biztonsági őr sérült meg könnyebben. Sűrű füstfelhőről számolt be az [origo]-nak egy szemtanú a helyszínről.