Ügyészségen a futárral veszekedő Vadász ügye

Vágólapra másolva!
Kedden az ügyészségnek továbbította a VI. kerületi rendőrség Vadász János szocialista politikus ügyét. A júliusi incidens során Vadász összetűzésbe keveredett egy biciklis futárral, de mindketten másképp emlékeznek a történtekre.
Vágólapra másolva!

Kedden a VI. kerületi rendőrkapitányságon megtörtént az iratismertetés Vadász János szocialista politikus és a biciklis futár incidensének ügyében. "Az eljárás során keletkezett iratokat - tekintettel a hatásköri és illetékességi előírásokra - az ügyészségnek továbbítottuk" - áll a BRFK közleményében. A rendőrség további információt nem adott, így nem erősítették meg azt az egyik napilapban megjelenő információt sem, miszerint vádemelési javaslattal továbbították az ügyet. Morvai Attila fővárosi ügyészségi szóvivő közölte: még nem kapták meg az iratokat.

A biciklis és a politikus július utolsó hetében vitatkozott össze az Andrássy úton. A biciklis szerint ok nélkül dudált rá a képviselő, majd amikor ezért kérdőre vonta, fegyvert fogott rá.

A rendőrségen a rá következő vasárnap magától jelentkező politikus viszont azt állítja, fenyegetve érezte magát a futár által, ezért rántott elő egy, szerinte az igazira hasonlító játék pisztolyt.

A futár előbb hiába próbált feljelentést tenni a rendőrségen, vizsgálat csak pár nappal az incidens után indult, és ennek nyilvánnoságra kerülése után jelentkezett a rendőrségen Vadász. Az ügyben vizsgálat indult az ellen a VI. kerületi rendőr ellen is, aki először nem vette fel a futárral a jegyzőkönyvet.