Csontokat találtak az eltűnt pár autójában

Vágólapra másolva!
Megtalálták a december 29-én eltűnt mezőszilasi Prikkel házaspár teljesen kiégett autóját, utasterében vélhetően emberi csontokra bukkantak. A megyei rendőrfőkapitány visszavonta a kétmilliós nyomravezetői díjat. Csütörtökön újabb két embert  vettek őrizetbe a rendőrök, őket már emberölés bűntettével gyanúsítják. A korábban őrizetbe vett személyek közül már ketten vannak előzetes letartóztatásban.
Vágólapra másolva!

Csütörtök kora este megtalálták az eltűnt mezőszilasi házaspár teljesen kiégett Mercedes terepjáróját. Az autó utasterében vélhetően emberi csontokra bukkantak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szakértők bevonásával vizsgálják a helyszínt. A rendőrség szóvivője a nyomozás érdekében nem adott több információt, így a jármű megtalálásának helyét sem nevezte meg.

Az MTI tudósítójának beszámolójából azonban kiderül, hogy a Prikkel házaspár lakhelyétől, Mezőszilastól néhány kilométerre lévő Igar határában találták meg a kiégett autót. A települést jelző táblától egy bekötő út vezet egy közeli erdei katlanhoz, ahol a kocsi állt. A rendőrök lezárták a környéket, ahonnan az MTI munkatársa csütörtök este egy hullaszállító autót is látott távozni.

A rendőrségi szóvivő szerint azt, hogy a kiégett gépkocsiban esetleg az eltűnt házaspár csontmaradványaira bukkantak-e, nagyon alapos szakértői vizsgálat tisztázhatja majd. A Fejér megyei rendőrfőkapitány csütörtök este mindenesetre visszavonta az eltűnt házaspár felkutatása és megtalálása, valamint valamennyi elkövető kézre kerítése érdekében szerdán kitűzött kétmillió forintos nyomravezetői díjat.

Lehet, hogy a gyilkosok is megvannak

Az ügyben csütörtök este további fejlemények történtek: Székesfehárváron újabb két embert vettek őrizetbe a rendőrök. A két férfit este hét óra és fél nyolc körül fogták el a városban. A két férfit emberöléssel gyanúsítják, és kezdeményezik őrizetbe vételüket is - adta hírül az ORFK honlapja.

A Prikkel házaspár eltűnésének ügyében korábban őrizetbe vett négy ember közül közben már kettőt helyeztek előzetes letartóztatásba. A székesfehérvári bíróság csütörtök délután döntött a második gyanúsított ügyében - tudta meg az [origo] a bíróság sajtószóvivőjétől. Mindkettőjüket aljas indokból elkövetett személyi szabadság korlátozásával gyanúsítják. Két másik személy, akiknek szintén köze lehet a házaspár eltűnéséhez, továbbra is csak őrizetben van.

A mezőszilasi Prikkel házaspárt péntek délután látták utoljára a Fejér megyei faluban, azóta nem adtak életjelet magukról. Családjuk hiába próbálta hívni őket mobiltelefonjaikon, a telefonokat kikapcsolták. A párt szombat reggel óta nagy erőkkel keresték a faluban és környékén.

A rendőrség szerdán kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információval rendelkezik, ami elvezeti a rendőröket a házaspárhoz. Akkor azt mondták a csütörtök este visszavont pénzzel kapcsolatban, hogy annak is kifizetnék a díjat, aki olyan adatokkal rendelkezik, amelyek alapján fény derül rá, hogy ki a felelős a házaspár eltűnéséért. A szerdán tett felajánlás óta egyelőre senki nem jelentkezett a rendőrség által megadott telefonszámon - közölte az [origo]-val a Fejér megyei rendőrség sajtószóvivője.

A falubeliek körében elterjedt pletykák szerint a házaspár eltűnésének hátterében egy kölcsönügylet állhat. A szóbeszéd szerint Prikkelék 10 millió forintos kölcsönt adtak egy falubelinek, aki állítólag pénteki eltűnésük előtt jelezte, hogy törlesztené a kölcsönt, Prikkelék ezért ültek autóba és indultak a férfi háza felé - állítja néhány helyi. A Fejér megyei rendőrség szóvivője nem kívánt reagálni a faluban terjedő pletykákra.