Több szervezet is a BKV-dolgozók mellé áll

Vágólapra másolva!
Támogatja a Budapesti Közlekedési Vállalat dolgozóit bérharcukban és az esetleges munkabeszüntetést is a Magyar Szociális Fórum (MSZF) Kerekasztala, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) és a Dolgozói Akció Centrum is - közölték a szervezetek.
Vágólapra másolva!

Az MSZF Szociális Kerekasztala körül helyet foglaló társadalmi szervezetek és szakszervezetek a demokratikus szabadságjogok szerves részének tartják a sztrájkot, és elítélik azokat, akik sztrájktöréssel és egyéb intézkedésekkel próbálják kétségbe vonni ezt az alkotmányos jogot - áll a szervezet közleményében.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége is támogatásáról biztosította a BKV dolgozóit, és azért "szorít", hogy megegyezés jöjjön létre.

A honlapja szerint be nem jegyzett szervezetként működő Dolgozói Akció Centrum azt közölte, hogy a sztrájk időpontjára sztrájkőrséget szervez, és a város különböző pontjain ellenőrizni fogja a buszok járatsűrűségét. Amennyiben pedig eltérést tapasztalnak a BKV buszsofőrjei és a BKV közötti megállapodásban rögzítettektől, polgári engedetlenségi akció keretében akadályozni fogják a sztrájktörő buszok közlekedését.