Vágólapra másolva!
Eldurvult a vita a fővárosi közgyűlés esélyegyenlőségi bizottságának keddi ülésén, ahol az idei támogatási keretből megmaradt tízmillió forint elosztásáról, 50-100 ezer forintos pályázatok kiírásáról tárgyaltak. A vita hevében a kormánypártiak szerint a testület elnöke, Tarlós István a lemondását is bejelentette, igaz, Tarlós máshogy emlékszik.
Vágólapra másolva!

Úgy összevesztek az idei pályázati keretből megmaradt tízmillió forint elosztásán a fővárosi közgyűlés esélyegyenlőségi bizottságának tagjai, hogy a vita hevében a testület elnöke, Tarlós István (a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője) otthagyta a a keddi ülést. Rétvári Bence, a bizottság kereszténydemokrata tagja az MTI-nek azt mondta, a pályázati kiírásról szóló vitában a "az összes MSZP-képviselő így vagy úgy kritizálta" az elnök által beterjesztett tervezetet. Egerfai József (MSZP) ezzel szemben azt mondta, a szocialista képviselők csak a korábbi rossz tapasztalatok miatt tettek "jobbító jellegű" javaslatokat.

A vita hevében Tarlós elvesztette a fejét, és bejelentette, hogy lemond a bizottság elnöki posztjáról, majd elhagyta a testület keddi ülésén az üléstermet - mondta az MTI-nek John Emese (SZDSZ) és Egerfai. John szerint Tarlós azt mondta, hogy neki sok a dolga, nincs ideje ilyen apró-cseprő ügyekkel foglalkozni, ő vagy főpolgármester lesz, vagy semmi más, és átadja másnak ezt a munkát, mert ehhez neki nincs kedve.

Tarlós István a távirati irodának tagadta, hogy lemondott volna, azt mondta, csupán helyet cserél az összeférhetetlenségi bizottság elnökével. Úgy fogalmazott, hogy a legnagyobb fővárosi frakció élén dolgozni szeretne, és nincs ideje arra, hogy "a pártjukban perifériára szoruló emberekkel részletkérdésekről órákig tartó álvitát folytasson", illetve sem kedve, sem ideje nincs arra, hogy látszatvitákat folytasson 50-100 ezer forintos pályázati összegekről.

Hozzátette, hogy a kormánypártiak korábbi kifogásai miatt a hivatal civil irodájával készíttette el a mostani pályázati kiírást. A kormánypártiak azonban szerinte "a legpitiánerebb kérdéseket" vetették fel a vitában "Itt láthatólag pótcselekvő emberekről van szó" - mondta Tarlós, aki szerint " ilyen vitákat rendezzenek azok, akik nagyon ráérnek", mert ettől a város nem megy előre.