Milliós megbízásokat adott egykori cégének Szetey Gábor

Vágólapra másolva!
A kormányzati személyügyi államtitkárság a személyügyi államtitkár saját egykori cégének jogutódját bízta meg egy közel 40 milliós szerződéssel - írja a Magyar Nemzet. A kormányszóvivői iroda megerősítette az értesülést, de hangsúlyozta, hogy Szetey Gábor államtitkárnak már nincs köze a pályázaton nyertes céghez.
Vágólapra másolva!

Szetey Gábor kormányzati személyügyi államtitkár 1993 és 1995 között kisebbségi tulajdonosa volt annak a cégnek, amelynek a jogutódja július közepén több mint 37,5 millió forint értékben nyert megbízásokat Szetey államtitkárságától - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A Develor Tanácsadó Zrt. a minisztériumok közel 1000 vezetőjének tréningeztetésére és a tárcáknál dolgozó mintegy 5200 köztisztviselő oktatására kiírt tendert nyerte meg.

Szetey és a győztes cég egykori kapcsolatát megerősítette a kormányszóvivői iroda is. Itt ugyanakkor hangsúlyozták, hogy miután a cég új tulajdonosokkal átalakult, és felvette jelenlegi nevét, a személyügyi államtitkárnak már semmilyen kapcsolata nem maradt a jogutód társasággal, annak "megbízásait, üzleti kapcsolatait nem kísérte figyelemmel".

2003-ban egy hasonló ügyben Kiss Elemér kancelláriaminiszternek távoznia kellett a kormányból, miután kiderült, hogy a nevét viselő ügyvédi iroda több állami megbízást is kapott.

A Develor Tanácsadó Zrt. a hírekre reagálva leszögezte, hogy az állami megbízás kizárólag a cég, Közép-Kelet Európa legnagyobb tréning és tanácsadó vállalata, sikeres piaci szerplésének tudható be, és a beadott pályázat minősége, nem pedig Szetey befolyása döntött a tender elnyerésében. Szetey érdekeltsége 12 évvel ezelőtt szűnt meg az azóta átalakult cégben, azóta semmilyen kapcsolata nem maradt fenn az immár Develor Tanácsadó Rt-vel.