Vágólapra másolva!
Egy hét múlva elbontaná az Egészségügyi Minisztérium parkolóját elzáró akadályokat Rogán Antal. Az V. kerületi polgármester azt ígéri, fizetősséteszik a tárca által használt parkolót is, és ha a dolgozók nem fizetnek, mikuláscsomagot kapnak az ablaktörlő alá. Rogán azt is állítja, az államkincstár elszabotálja az önkormányzatnak járó pénz kifizetését.
Vágólapra másolva!

Amennyiben a bíróság a jövő héten nem dönt az V. kerület határozatának felfüggesztéséről, az önkormányzat elrendeli, hogy október 6. után az Egészségügyi Minisztérium parkolóját elzáró akadályokat bontsák el - mondta Rogán Antal, a kerület fideszes polgármestere az InfoRádió műsorában.

Rogán közölte, a bontás után kiterjesztik a parkolódíjszedést erre a területre is, vagyis a minisztérium munkatársait is megbírságoljűák, ha parkolójegy nélkül várakoznak. A polgármester szerint ugyanakkor fontosabb az, hogy az eddig elzárt parkolóba bárki beálhat az akadályok eltávolítása után.

Az V. kerületi önkormányzat 10,5 milliárd forintot követel az Egészségügyi Minisztériumtól, mert a polgármester szerint a tárca 15 éve használja az épület előtti parkolót úgy, hogy nem fizet érte. A tárca szerint azonban a terület a minisztérium épületéhez tartozik, így arról ők rendelkeznek.

Az önkormányzat inkasszót is benyújtott az általa követelet összegre, de annak kifizetését a polgármester szerint a Magyar Államkoncstár szabotálja. Ezért a kerület jogászai keresik azokat a jogi lehetőségeket, amelyek alapján a belvárosiaknak járó több milliárd forintot be lehet hajtani.