Orbán a szocialisták fenyegető veszélyére figyelmeztet

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint ma Magyarországon a szocialisták tábora jelenti a legnagyobb és legfenyegetőbb szélsőséget, mert szociális rombolást hajtanak végre egy szélsőségesen pénzéhes és gátlástalan üzleti csoport érdekében. A Fidesz elnöke erről a Magyar Hírlap szombati számában megjelenő interjúban beszél.
Vágólapra másolva!

A pártelnök szerint Magyarországon találhatunk kisebb parlamenten kívüli szélsőséges csoportokat, a legnagyobb és legfenyegetőbb szélsőség azonban maga a szocialisták politikai tábora, amely azt akarja, hogy a milliárdosok újabb profitot húzzanak az oktatásból és az egészségügyből.

Ezt elegánsan piacosításnak nevezik, és "reformblablával" próbálják elfedni, pedig valójában "szociális rombolás egy szélsőségesen pénzéhes és gátlástalan üzleti csoport érdekében" - fogalmazott a legnagyobb ellenzéki párt vezetője, aki "ultraliberális" modellnek nevezte ez a fajta politikát.

Minden perc, amit a szocialisták a hatalomban töltenek, újabb és újabb milliárdokban mérhető kárt, szenvedést és nélkülözést zúdít az országra, ezért "mindannyiunk elemi érdeke", hogy a szocialisták és politikájuk mielőbb távozzanak - hangsúlyozta.

Úgy vélte, hogy a szocialisták eltávolítása a változást akaró erők összefogásával érhető el, és kijelentette: a Fidesz most is kész arra, hogy vállalja a kormányzás felelősségét, és ismét erőssé tegye Magyarországot.

A Fidesz decemberre elkészülő programjáról a pártelnök azt mondta: ennek kulcskérdése a teljes foglalkoztatás, mert ez a kitörési pont a jelenlegi válságból. A programban lesz egy csomag, amely a demokrácia újraépítését szolgálja, egy másik a felelősség kérdését tisztázza, és létrejött a gazdasági növekedést ismét felgyorsító Fidesz-koncepció is - tette hozzá a politikus, aki szerint Magyarországon az elmúlt negyven évben nem volt ilyen kiterjedt, súlyos szociális válság, mint most.

Orbán Viktor az interjúban arról is beszélt, hogy az elmúlt hatvan évben a magyar jobboldal nem tudta magát megvédeni attól, hogy antiszemitának, nacionalistának, idegengyűlölőnek, bezárkózónak bélyegezzék az ellenfelei, és ötven éven át a teljes pártállami gépezet dolgozott ennek a téveszmének az elmélyítésén.

A pártelnök szerint ugyanakkor a Fidesz politikája megtestesíti az erőteljes kereszténydemokrata gyökerű, modern konzervatív irányzatot és olyan politikai nyelvet használ, amelyet mindenki ért és nyitottan fogad.