Vágólapra másolva!
Lakossági bejelentés alapján elfogtak egy elítéltet, aki csütörtökön munka közben szökött meg az egyik büntetés-végrehajtási intézet szarvasmarha-telepéről.
Vágólapra másolva!

Péntek reggel elfogták azt a szökött rabot, aki a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bernátkúti részlegéből, az intézmény szarvasmarha-telepéről szökött meg - közölte Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az MTI-vel.

A közlemény szerint lakossági bejelentés nyomán, a büntetés-végrehajtási intézet hivatásos állományú, szolgálaton kívüli körletfelügyelője fogta el a rabot Perkáta határában. A szökevény nem tanúsított ellenállást.

Az elítélt a szökés előtt az intézeten kívüli, körülbelül hathektáros mezőgazdasági munkahelyen dolgozott kilenc társával egy felügyelő kíséretében. Csütörtök délután, a munka befejezése után tartott létszámellenőrzés során derült fény a szökésre - áll a közleményben.

Az elmúlt évben hat rab szökött meg a büntetés-végrehajtási intézetekből, ketten mezőgazdasági munkából, ketten külső munkahelyről, ketten előállítás közben. 2007-ben ezt megelőzően két szökés történt.