A rossz ómenek ellenére is keresik az emődi kislányt

Vágólapra másolva!
Kevés esély maradt arra, hogy élve találják meg az eltűnt emődi kislányt, de továbbra sem adták fel a keresését. A vele együtt eltűnt, majd pár napja váratlanul előkerült kutyát szakemberek vizsgálják, hátha kiderül viselkedéséből, merre járt, illetve mi történt a kétéves gyerekkel. A szülőket nemsokára hazugságvizsgálatnak vetik alá, és a haragosaikat is próbálják felkutatni.
Vágólapra másolva!

Jelenleg is folyik a kislánnyal együtt eltűnt, majd pár napja megkerült kutya viselkedésének tanulmányozása, az ORFK kutyakiképző telepéről érkezett szakemberek vizsgálják az állatot - mondta az [origo]-nak szerda délelőtt Havas István, az emődi rendőrőrs vezetője. Olyan kérdésekre keresik például a választ, hogy a kutya hogyan viselkedik másokkal, vagy mennyire szokott eltávolodni a gazdájától.

A múlt hét kedden családja házából eltűnt kislányt továbbra is 20-25 fős kutatócsapat keresi, még mindig a helyszínen dolgozik a miskolci Spider speciális mentőcsoport, és a Neptun búvárcsoport is. Száz százalékig nem lehet feladni a gyerek keresését, és minden lehetőséget meg kell vizsgálni, de sajnos kevés esély van arra, hogy élve megtalálják a kislányt - mondta a helyszínen tartózkodó rendőrhadnagy. Ezt valószínűsíti, hogy túl sok idő telt el az eltűnése óta, és az sem jó jel, hogy a kutya hazajött - válaszolta a kérdésre, hogy valójában már a holttest után kutatnak-e. Viszont egy ilyen kis szervezetnek is nagy lehet a túlélési képessége - tette hozzá.

Felmerült az a lehetőség is, hogy a kislányt esetleg elrabolták, ezért a szülőket, a környezetükben élőket is figyelik, és próbálják kideríteni, vannak-e haragosaik. Havas István arról is beszámolt, hogy a szülőket hamarosan hazugságvizsgálatnak is alá fogják vetni, a készülék megvan, de várják a szakembert, aki lefolytatja a vizsgálatot. Most a kislány keresése az első, de később valószínűleg eljárás indul a szülők ellen kiskorú veszélyeztetése miatt - mondta a helyi kapitányság vezetője.

Kedd este az ORFK szóvivője, Garamvölgyi László egy tévéműsorban jelentette be, hogy hőkamerákat, éjjellátó készülékeket kapnak vidéki kapitányságok annak érdekében, hogy az eltűnt személyeket hatékonyabban kereshessék. Emődre egyelőre ilyen nem érkezett, de mivel a határőrség kezdettől besegített a keresésbe, az ő felszerelésüket tudták használni.

Havas István szerint a kutyától még remélhetnek eredményt, ezért azt kérte, bárki, aki felismeri a kutyát, látta valamerre kóborolni, jelentse be. A kétéves kislány múlt héten, kedd dél körül kisétált a családi ház udvarából, vele volt a Maci névre hallgató keverék kutya is. A hetven centi magas, vállig érő, barna hajú kislány zöld kapucnis felsőt és rózsaszín nadrágot viselt.